ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της ΕΝΩΣΗΣ ΣΥΛΛ. ΓΟΝΕΩΝ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ 25/11

ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μαρκόπουλο 25/11/2017
Αρ. Πρωτ.     .../2017



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Πολιτεία που δεν έχει βάση την Παιδεία είναι οικοδομή πάνω στην άμμο 
                                                                                           (Αδ. Κοραής)
     Αγαπητοί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί,
το Σάββατο, 25 Νοέμβρη 2017 στις 10:30’ το πρωί, συναντηθήκαμε στο προκαθορισμένο σημείο (προσυγκέντρωση) στο Μαρκόπουλο (ύψος S. Market Σκλαβενίτη). Μια κινητοποίηση που είχε προγραμματιστεί για τις 18 Νοέμβρη αλλά δεν πραγματοποιήθηκε λόγω έντονων καιρικών φαινομένων. Σήμερα λοιπόν με σύμμαχο τον καιρό, τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς μαζευτήκαμε για να φωνάξουμε την απαίτηση όλων μας πως ...

ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΧΟΛΕΙΑ 
ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΜΑΣ
Ξεκινήσαμε με τα πανό μας και τα πλακάτ, που είχαν φτιάξει τα παιδιά από το σπίτι τους ή “επί τόπου”, και ο πρώτος “όγκος” κατευθύνθηκε πεζός και με “παλμό” προς την κεντρική πλατεία Μαρκοπούλου. Συνθήματα όπως: “Όχι άλλη κοροϊδία, θέλουμε στο δήμο μας δημόσια σχολεία” και “Εσείς που τώρα κοιτάτε την πορεία, ελάτε να παλέψουμε για ασφαλή σχολεία” ακούστηκαν και ... χρωμάτισαν την ατμόσφαιρα!


Στην πλατεία περίμεναν κι άλλοι τόσοι γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Την κινητοποίησή μας την υποστήριξαν και συμμετείχαν όλοι οι Σύλλογοι Γονέων, ο σύλλογος εκπ/κών Π.Ε. “Κ. Σωτηρίου”, η Ε’ ΕΛΜΕ Ανατ. Αττικής. Έξω από το δημαρχείο, οι εκατοντάδες συμμετέχοντες, φώναξαν τα ίδια συνθήματα και απαίτησαν το αυτονόητο: Σχολεία για όλα τα παιδιά. Γύρω στις 12:10’ ο μεγαλύτερος όγκος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε στον 1ο όροφο του Δημαρχείου όπου επιδόθηκε το ψήφισμα της Ένωσης και των Συλλόγων Γονέων για το κτιριακό στον αντ/ρχο Παιδείας και παρουσία της προέδρου της ΔΕΠ.


Σε αυτή την εξέλιξη εκτιμούμε ότι συμβάλλουμε όλοι οι γονείς με τις προσπάθειές μας. Γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Πιστεύουμε στις “δυνάμεις” μας. Γνωρίζουμε ότι τίποτα δεν “τέλειωσε” αλλά σίγουρα ξέρουμε ότι “κάτι” ... συνεχίζει! Όπως τον Οκτώβριο του ‘15 ζητάγαμε εκπαιδευτικούς για τα παιδιά μας, έτσι και σήμερα απαιτήσαμε σχολεία για τα παιδιά μας. Και θα συνεχίσουμε. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε δημόσια και ασφαλή σχολεία και πάντως όχι σε προκάτ αίθουσες ή σε τετραόροφα ενοικιαζόμενα κτίρια! Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τις απαραίτητες και στοιχειώδεις υποδομές για την φοίτηση μαθητών ΑΜΕΑ. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε το δικαίωμα των παιδιών μας να έχουν το προαύλιο που τους αναλογεί και όχι ¨κομμένο” και “ραμμένο” από προκάτ αίθουσες. Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε τη δωρεάν Παιδεία που μας αξίζει και δικαιούμαστε και όχι την Παιδεία από την “τσέπη” μας ή από “χορηγούς”-“ευεργέτες”! 



Πιστεύουμε ότι ήταν η “απάντηση” στους όποιους χαρακτηρισμούς του Δημάρχου την περασμένη Κυριακή, αποκαλώντας ΟΛΟΥΣ τους γονείς-διοργανωτές της κινητοποίησης “αφερέγγυους”! Όπως όμως μας απάντησε ο αντ/ρχος, σε σχετική μας ερώτηση:[...αυτή η τοποθέτηση δεν μας εκπροσωπεί ...] ήταν η δήλωσή του.

Κρίνουμε ως θετική εξέλιξη την σύγκληση μονοθεματικού Δημοτικού Συμβουλίου η οποία προήλθε κάτω από την πίεση όλων των γονέων με την κινητοποίησή τους. 


Το επόμενο ραντεβού μας λοιπόν καθορίστηκε για τις 11 του Δεκέμβρη στις 20:00’, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα συζήτησης τη σχολική στέγη και τα προβλήματα των σχολικών μας μονάδων. Περιμένουμε την κοινοποίηση της εισήγησης του δημάρχου σε όλους τους φορείς (συλλ. γονέων, Ένωση Γονέων, συλλ. εκπ/κών) για την πληρέστερη προετοιμασία όλων μας αλλά και για συζήτηση "επί της ουσίας".

Θα είμαστε ΟΛΟΙ εκεί.                                                        
              το ΔΣ