Το "Δελτίο Τύπου" της Ένωσης Γονέων Μαρκοπούλου για την Έκτακτη ΓΣ του Συλλ. Γονέων του 3ου Δημ. Σχολείου Μαρκοπούλου


Αποτέλεσμα εικόνας για δελτίο τύπου
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ένωση Γονέων του Δήμου Μαρκ/λου υποστήριξε ενεργά και συμμετείχε στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκλήθηκε από το Συλλ. Γονέων του 3ου ΔΣ Μαρκ/λου στις 18/9/17

Η αφορμή του καλέσματος αυτής της έκτακτης συνεδρίασης ήταν  η αδράνεια του Δήμου στα κτιριακά προβλήματα του σχολείου με αιχμή την ανάγκη κατασκευής ράμπας πρόσβασης στο σχολείο και τουαλέτας, απαραίτητες κατασκευές για τη φοίτηση μαθήτριας ΑΜΕΑ, παρ’ ό,τι το συγκεκριμένο πρόβλημα είχε γνωστοποιηθεί και πρωτοκολληθεί στο Δήμο από 27/03/17. 

Η μαθήτρια εξαναγκάστηκε σε μαθήματα "κατ' οίκον" καθώς μέχρι και το Σάββατο 16/09, δεν είχε γίνει καμιά παρέμβαση. Οι θυελλώδεις όμως αντιδράσεις, τόσο του συλλόγου γονέων και του συλλόγου διδασκόντων όσο και πολλών άλλων μελών ΔΣ και γονέων από άλλα σχολεία ανάγκασε τη δημοτική αρχή να ... "παρέμβει" και την Κυριακή 17/09, να κατασκευάσει τη ράμπα. Λίγες ώρες ήταν αρκετές για να κατασκευαστεί ένα έργο που το είχε (ο Δήμος) σε αναμονή 6 μήνες! Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας δήλωσε (απουσιάζοντας από τη Συνέλευση στην οποία ήταν επισήμως προσκεκλημένος) με επιστολή του ότι η τουαλέτα θα τοποθετηθεί το Δεκέμβρη. Να σημειωθεί ότι η ράμπα δεν έχει παραδοθεί ακόμα προς χρήση.

Τα αίτια βέβαια της συγκεκριμένης, μαζικότατης όπως εξελίχθηκε, ΓΣ κρύβονται στην [... χρόνια αδράνεια των Δημοτικών Αρχών στο θέμα της σχολικής στέγης ...] όπως εύστοχα επισήμανε εισηγητικά ο πρόεδρος του ΔΣ. Στην τοποθέτησή της η Ένωση εκτίμησε πως τα αίτια αφορούν "επιλογές" και όχι "αστοχία" της δημοτικής αρχής. Η Ένωση αναφέρθηκε επίσης στη δυνατότητα της ΚΔΕΜ να αποδίδει ποσά υπέρ των αναγκών των σχολικών μονάδων. Υπενθύμισε την πρότασή της (01/04/15) σε Δημ. Συμβούλιο του Δήμου, να υπάρχει "επιτροπή ελέγχου" για τη σχολ. στέγη η οποία απορρίφθηκε με διάφορα προσχήματα. Τέλος τόνισε ότι η δημοτική αρχή και οι εκπρόσωποί της δυστυχώς μας κοροϊδεύουν, εφαρμόζοντας τις πολιτικές της κεντρικής πολιτικής σκηνής και όχι αυτές που θα δώσουν "ανάσες" στους δημότες της. 

Πρότεινε εκ νέου να δημιουργηθεί επιτροπή για αυτά τα θέματα με συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου που γνωρίζουν το “αντικείμενο”, εκπροσώπων των εκπαιδευτικών, της Ένωσης Γονέων και επιστημονικών συνεργατών. Τέλος πρότεινε να μπει ένα πλάνο με χρονοδιαγράμματα.


Η επιστολή.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
Η επιστολή.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ!
Η τελική αποτίμηση της ΓΣ ήταν εξαιρετική (τηρουμένων των αναλογιών), αν λάβουμε υπ' όψιν την απολύτως απαράδεκτη επιστολή του αντ/ρχου που διανεμήθηκε στους μαθητές το πρωί της Δευτέρας! Η εκπροσώπηση του Δήμου από την πρόεδρο της ΔΕΠ και αντ/δρο των Σχολ. Επιτροπών ήταν επιεικώς ατυχής! Προσπάθησε "τα μάλα" να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Δήλωσε όμως ότι δεν συνυπογράφει το κατάπτυστο κείμενο της επιστολής που προαναφέραμε (βλ. φωτό).
το ΔΣ