ΑΠΟΒΟΛΗ ΜΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΓΟΝΕΩΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ (15/05/17)


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Μαρκόπουλο 06/06/2017
Αρ.Πρωτ.Εξερχ. 22/2017

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

  Αγαπητοί γονείς,
Σας ενημερώνουμε ότι στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Μάη 2017 μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Γονέων απεβλήθη από τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου. Αυτό συνέβη τη στιγμή που ο συνάδελφός μας ζητούσε εξηγήσεις για τους λόγους της καθυστέρησης της συγκεκριμένης απόφασης της συνεδρίασης (48ο θέμα συζήτησης ημερήσιας διάταξης)! Αποτέλεσμα αυτής της καθυστέρησης είναι, η εδώ και 3 μήνες, αναστολή της περαίωσης των χωματουργικών έργων διάνοιξης των δρόμων γύρω από το νέο Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη (θέση Deck), κάτι που θεωρείται απόλυτη προτεραιότητα ώστε να αρχίσει να κατασκευάζεται το σχολείο από τις ΚΤιριακές ΥΠοδομές (ΚτΥπ) και για να αποφύγουμε τυχόν αναστολή της έγκρισης της χρηματοδότησης.

Ως ΔΣ της Ένωσης των Συλλόγων Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου, οφείλουμε να υπηρετούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την ενίσχυση της Δημόσιας δωρεάν Παιδείας στο Δήμο μας και να εκπροσωπούμε τους 3000 μαθητές που φοιτούν στα σχολεία μας και τους γονείς τους. Μέχρι στιγμής πιστεύουμε ότι αυτό το έχουμε καταφέρει. Ηθική και καταστατική μας υποχρέωση είναι να παρακολουθούμε, να υποστηρίζουμε και να στηρίζουμε τα έργα κτιριακών υποδομών που θα βελτιώσουν τις συνθήκες μόρφωσης όλων των παιδιών στο Δήμο μας, όσο ενοχλητικό κι αν είναι αυτό!.

Ήταν η επίμονη και σθεναρή στάση της Ένωσης Γονέων τα προηγούμενα χρόνια που κινητοποίησε το “βαλτωμένο” θέμα της δημιουργίας του νέου Λυκείου - και της σχολικής στέγης γενικότερα - όπως αποδεικνύεται από όλες τις καταγεγραμμένες κινήσεις που έχουν γίνει προς ευόδωση αυτού του έργου. Η απομάκρυνση από τη συζήτηση ενός εκπροσώπου της, αποτελεί για μας πολύ σοβαρό ζήτημα!

Επειδή πιστεύουμε ότι μια τέτοια ενέργεια “αποβολής” από την αίθουσα των συνεδριάσεων, είναι μέτρο που λαμβάνεται μόνο σε ακραίες συμπεριφορές και με σκοπό την προστασία της δημοκρατικής λειτουργίας του σώματος, ζητούμε να δοθούν άμεσα ικανοποιητικές εξηγήσεις (ηχογραφημένα πρακτικά της συνεδρίασης) και το σκεπτικό του Προέδρου όπως και τις απόψεις των υπολοίπων Δημοτικών Συμβούλων που ήταν παρόντες. 
Το ΔΣ