ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ "2ο Λύκειο Μαρκ/λου (Π. Ράφτη/Deck)" στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ ΑΤΤΙΚΗΣ


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ 
ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μαρκόπουλο 10/04/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Αγαπητοί γονείς, 
με χαρά σας ενημερώνουμε την τελική ένταξη χρηματοδότησης του έργου "2ο Λύκειο Μαρκόπουλου Μεσογαίας (Πόρτο Ράφτη/Deck) με κωδ. ΟΠΣ 5003164 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Αττική 2014-2020".


Για άλλη μια φορά φαίνεται πως "τίποτα δεν πάει χαμένο"! Οι προσπάθειες τόσων χρόνων, τόσο των Συλλόγων και της Ένωσης Γονέων όσο και των εκπαιδευτικών, έπιασαν ... τόπο.
Παρόλες τις δυσκολίες (οικονομικές, γραφειοκρατικές, κλπ) μπορέσαμε να πιέσουμε και να κινήσουμε τα κρατικά "γρανάζια". 

Τώρα είναι η σειρά του Δήμου που πρέπει να επιταχύνει τις εργασίες διαμόρφωσης των δρόμων γύρω από το χώρο του νέου λυκείου, όπως έχουν ζητήσει οι “Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.”. Τα έργα διάνοιξης των δρόμων έχουν ξεκινήσει εδώ και τρεις μήνες, δεν προχωρούν όμως προς τον χώρο του πρώην Deck. Χώρος που έχει αποδοθεί, με παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στην ΚτΥπ Α.Ε. Μας προξενεί εντύπωση λοιπόν, γιατί υπάρχει αυτή η καθυστέρηση; Τι είναι αυτό που εμποδίζει την συνέχεια των έργων; Το έργο απορροφά 5.870.000 ευρώ από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και βάσει των όρων χρηματοδότησης απαιτεί την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων για να αποφύγουμε την ανάκληση της απόφασης ένταξης. 

Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας ... 
το ΔΣ