Το Μήνυμα της Ένωσης Γονέων για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


ΕΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ
 ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


Μαρκόπουλο 24/03/2017


Το Μήνυμα της Ένωσης Γονέων
 για την επέτειο της 25ης Μαρτίου 1821


Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η ένοπλη εξέγερση των Ελλήνων εναντίον της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, με σκοπό την αποτίναξη της οθωμανικής κυριαρχίας και τη δημιουργία Ελεύθερου και Ανεξάρτητου κράτους. Η Φιλική Εταιρεία, κλέφτες και αρματολοί, Μαυρομιχάλης, Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Παπαφλέσσας, Παλαιών Πατρών Γερμανός, Μπουμπουλίνα, Αθ. Διάκος, Ρήγας Φεραίος, ...! ΜΕΡΙΚΟΙ μόνο από τους χιλιάδες ήρωες αγωνιστές της επαναστατημένης Ελλάδας. 
- Γιατί όλος αυτός ο κόσμος στρατεύθηκε, γνωρίζοντας τους κινδύνους, σ΄αυτή την ιδέα, σ'  αυτό το σκοπό;
- Για να Ζήσει ελεύθερος, να Επιλέγει ελεύθερος, να Μορφωθεί ελεύθερος.

Στα απομνημονεύματα του Κολοκοτρώνη, διαβάζουμε: [... ο κόσμος μας έλεγε τρελλούς. Ήμείς, άν δέν είμεθα τρελλοί, δέν έκάναμεν τήν έπανάστασιν ...]
Η ιστορία μας είναι "γεμάτη" από αγώνες για τη λευτεριά μας. Τότε ήταν η Οθωμανική Αυτοκρατορία ... Σήμερα είναι η "παγκοσμιοποιημένη" κυριαρχία! Και τότε και σήμερα αυτό που στοχεύουν περισσότερο είναι η εκπαίδευση! Κουτσουρεμένη, υποβαθμισμένη, κατευθυνόμενη!
Ένα εκπαιδευτικό σύστημα που συνθλίβει τα μυαλά των παιδιών μας! Δεν αναπτύσσει τη δημιουργικότητα και τις φυσικές τους δεξιότητες. Μία Παιδεία ανελεύθερη!

Το μήνυμα λοιπόν της ελεύθερης μόρφωσης των παιδιών μας, στέλνει η Ένωση Συλλ. Γονέων του Δήμου Μαρκοπούλου, με τα λόγια του πρωτεργάτη της Επανάστασης Ρήγα Φεραίου και αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του 1821:


ΟΠΟΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ, ΣΥΛΛΟΓΑΤΑΙ ΚΑΛΑ

το ΔΣ