Aπό 30/05/16 μειωμένο εισιτήριο (50%) για τις μετακινήσεις μαθητών κάτω των 18 ετών, με την ΚΤΕΛ Α.Ε. (επίσημη ανακοίνωση)

«Η μετακίνηση των μαθητών κάτω των 18 ετών με την ΚΤΕΛ Α.Ε. αρχίζει από 30/05/16 με μειωμένο εισιτήριο κατά 50%»


27/05/16


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
                           

    Αγαπητοί γονείς,
Εκτιμώντας την αργοπορία που υπήρξε από τους αρμόδιους φορείς για την έκδοση μαθητικών ταυτοτήτων, προκειμένου να υλοποιηθεί η εξαγγελία της ΚΤΕΛ Α.Ε. για το μισό εισιτήριο των μαθητών, αντιπροσωπεία των τεσσάρων Ενώσεων Γονέων Ανατ. Αττικής επισκέφθηκε, την Παρασκευή 20/5/16, την Διοίκησή του.

Συζητήσαμε με τον Πρόεδρο της ΚΤΕΛ Α.Ε. κο Παπαδομιχελάκη και με μέλη της Διοίκησης και τους προτείναμε, ότι η καλύτερη και πιο γρήγορη λύση για την έναρξη της άμεσης εφαρμογής του μέτρου είναι η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας (όπως συμβαίνει και στην Αθήνα) για τα παιδιά κάτω των 18 ετών. Όλες οι άλλες λύσεις θα είναι χρονοβόρες-γραφειοκρατικές και, στην ουσία, χωρίς άμεσο αποτέλεσμα.


Με νεότερη ανακοίνωσή της η ΚΤΕΛ Α.Ε. (σας την επισυνάπτουμε) αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη την πρότασή μας, ότι από 30/05/2016 όλα τα παιδιά κάτω των 18 ετών δικαιούνται μισό εισιτήριο, με την επίδειξη της αστυνομικής τους ταυτότητας.

Γονείς και μαθητές θα αξιοποιήσουμε αυτήν την θετική εξαγγελία, που είναι αποτέλεσμα των προσπαθειών μας, αλλά θα συνεχίσουμε μέχρι την νομοθετική της κατοχύρωση.

Καλούμε τους Συλλόγους Γονέων και τους Διευθυντές των σχολείων να βοηθήσουν για την άμεση ενημέρωση γονιών και μαθητών.


Οι Ενώσεις Συλλόγων Γονέων Ανατ. Αττικής
Μαραθώνα – Μαρκόπουλου – Ραφήνας/Πικερμίου - Σαρωνικού